Afrika in Nederland

Ruim 10.000 kilometer en ongeveer 30 graden, dat zijn ruwweg de verschillen die wij moesten overbruggen om naar het koude Nederland te komen. Brrr… Maar we klagen niet! Wij vragen keer op keer dezelfde inspanning aan onze gasten. Alleen in omgekeerde richting.

Winterjassen, sjaals en mutsen

Ieder jaar, meestal tussen kerst en nieuwjaar komen wij naar Nederland. Na de landing op Schiphol voltrekt zich altijd hetzelfde ritueel. We worden opgehaald door familie die klaar staat met winterjassen, sjaals en mutsen. Dit jaar zijn we met z’n zessen! Onze jongste spruit Daan is er voor het eerst bij en ook dada Irene is mee. Dada betekent in Swahili letterlijk ‘zus’, maar haar werk kun je het beste vergelijken met dat van een au pair. Heerlijk, zo’n extra paar helpende handen. Moet ook wel, want in januari hebben we het razend druk met drie beurzen. De kinderen zijn dol op haar en voor Irene zelf is het natuurlijk ook heel bijzonder om Europa te bezoeken. Ze had nog nooit gevlogen!

De start is in Amsterdam

Op 7 en 8 januari was de aftrap met de Beurs Bijzondere Reizen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Altijd weer leuk, altijd weer spannend! Busje huren, standinrichting inladen, uitladen, opzetten… het gaat in de loop der jaren allemaal steeds soepeler. Al snel is het een vrolijk weerzien met andere standhouders waarvan we de meeste een jaar niet gezien hebben. De sfeer is goed. Tijdens het opbouwen helpt iedereen elkaar waar nodig. De beurs is voor Makasa een succes. Steeds meer mensen komen speciaal om ons te spreken. En ook de speciale presentaties die Makasa in een kleine aparte zaal gaf over Tanzania waren volledig ‘uitverkocht’.

Het hoofdprogramma in Utrecht

Van 10 tot 15 januari de vakantiebeurs in Utrecht. Daar waar we in Amsterdam nog een beetje konden warmlopen, was het in Utrecht meteen volle bak. Ook Fien, onze nieuwe reisadviseur in Nederland, draaide volop mee. In vergelijking met de redelijk intieme sfeer in Amsterdam is Utrecht een spektakel. Met muziek, performances en niet te vergeten duizenden bezoekers. Onder die bezoekers opnieuw veel belangstelling voor Tanzania en voor Makasa. Logisch, want waar anders vind je zoveel wereldberoemde wildparken bij elkaar? Een ander terugkerend fenomeen wat wij erg leuk vinden, zijn de bezoekjes aan onze stand van mensen die eerder met ons gereisd hebben. Daar zijn wij echt erg blij mee.

De after party in Breda

Tot slot het weekend van 21 en 22 januari in Breda. Deze beurs was altijd in Maastricht maar is nu verplaatst. Wat een prachtige stad is Breda, zeker bij het schitterende winterweer wat we troffen. En wat is de Grote Kerk een superlocatie voor een beurs. Voor herhaling vatbaar.

Iedereen heel erg bedankt!

Maandag gaan we weer terug naar ons heerlijke warme Tanzania. Iedereen die onze stand bezocht, heel erg bedankt. Of uw reisplannen nu nog vaag zijn of al behoorlijk uitgewerkt, we staan altijd voor u klaar met vrijblijvende adviezen of concrete reisvoorstellen. U kunt bellen, mailen of contact opnemen via onze website: www.makasatanzania.com. Ook als u prijs stelt op een persoonlijk gesprek met onze reisadviseur in Nederland, dan behoort dat tot de mogelijkheden. Tegen onze collega’s zeggen wij: tot volgend jaar!

Geef een reactie