Afrika in Nederland

Ruim 10.000 kilometer en 30 graden celsius, dat zijn de verschillen tussen Tanzania en Nederland. Brrrr… Maar wat gezellig om in deze feestelijke tijd naar ‘huis’ te komen! Ieder jaar tussen kerst en oud & nieuw landen wij op Schiphol en worden we opgehaald door familie die klaar staat met winterjassen, sjaals en mutsen. We blijven iets langer dan een maand. De kinderen gaan in januari naar een Nederlandse basisschool. Spannend en ook goed voor hun Nederlands. We komen om familie en vrienden te zien, maar ook om acte de présence te geven op een drietal vakantiebeurzen. En daar willen we op deze plek iets meer over vertellen.

De start is in Amsterdam

Op 6 en 7 januari is de aftrap met de Beurs Bijzondere Reizen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Altijd weer leuk, altijd weer spannend! Busje huren, standinrichting inladen, uitladen, opzetten… het gaat in de loop der jaren allemaal steeds soepeler. Al snel is het een vrolijk weerzien met andere standhouders waarvan we de meeste een jaar niet gezien hebben. De sfeer is altijd goed. Tijdens het opbouwen helpt iedereen elkaar waar nodig. Steeds meer mensen komen speciaal om ons te spreken. En ook de speciale presentaties die Makasa in een kleine aparte zaal geeft over Tanzania zijn meestal volledig ‘uitverkocht’.

Het hoofdprogramma in Utrecht

Van 10 tot en met 14 januari is er de vakantiebeurs in Utrecht. Daar waar we in Amsterdam nog een beetje kunnen warmlopen, is het in Utrecht volle bak. In vergelijking met de redelijk intieme sfeer in Amsterdam is Utrecht een spektakel. Met muziek, performances en niet te vergeten duizenden bezoekers. Onder die bezoekers vaak veel belangstelling voor Tanzania en voor Makasa. Logisch, want waar anders vind je zoveel wereldberoemde wildparks bij elkaar? Een ander terugkerend fenomeen wat wij erg leuk vinden, zijn de bezoekjes aan onze stand van mensen die eerder met ons gereisd hebben. Daar verheugen we ons ook nu weer erg op.

De after party in Breda

Tot slot in het weekend van 20 en 21 januari opnieuw een Beurs Bijzondere Reizen in de Grote kerk in Breda. Een superlocatie voor een beurs. Dit is, net als Amsterdam, een wat kleinere en intiemere beurs met een marktkraam-achtige opstelling. In tegenstelling tot Utrecht, waar je gerust een dagje voor uit kunt trekken, is Breda ook heel geschikt om gewoon even een uurtje binnen te lopen.

We verheugen ons er op u (weer) te zien

We kijken er naar uit om nieuwe avonturiers te leren kennen en oude bekenden te begroeten. Of uw reisplannen nu nog vaag zijn of al behoorlijk uitgewerkt, we staan altijd voor u klaar met vrijblijvende adviezen of concrete reisvoorstellen. Als u niet wilt wachten tot een van de beurzen, dan kunt u mailen naar info@makasatanzania.com of contact opnemen via onze website: www.makasatanzania.com. En anders: tot in januari!

Geef een reactie